Skip to main content
Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

in een tomatensaus

4.1
(892)
Labels:
Unieke ingrediënten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Olijf-kappertjesmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

90 gram

Penne

60 gram

Sardines in pittige tomatensaus

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

125 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)179 kcal
Energie (kJ)749 kJ
Vetten10 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten14.8 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels5.9 g
Eiwitten4.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de olijven grof.  
  • Snijd de bladpeterselie grof.
Saus bereiden
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten. 
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook 1 minuut, voeg dan de tomatenblokjes toe en kook 3 - 4 minuten. 
  • Halveer de cherrytomaten.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 250 g groente.

Saus maken
3
  • Voeg de sardines uit blik en hun saus toe, breek ze uit elkaar met een lepel en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de olijven, kappertjes, cherrytomaten en de helft van de peterselie toe, roer goed. Laat nog zachtjes pruttelen tot de penne klaar is.
  • Roer de penne door de saus.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. 
  • Schep de penne over de borden, garneer met de overige bladpeterselie. 

Tip: Tomaten hebben veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antioxidanten.. zie fun facts

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders