Meehelpen? Je kunt helpen de pasta te beleggen met tomaat en buffelmozzarella!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
90 g
Penne complètes
(Contient: Gluten Peut contenir: Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
1
Gousse d'ail
½
Poireau
1
Tomates prunes
75 g
Mozzarella au lait de bufflonne
(Contient: Lait (contient du lactose))
2 brin(s)
Origan frais
150 g
Épinards
(Peut contenir: Céleri)
2 cs
Crème fraîche bio
(Contient: Lait (contient du lactose))
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de penne met een beetje zout, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat en buffelmozzarella in dunne plakken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei toe, draai het vuur hoger en bak 4 minuten mee. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de oregano en de crème fraîche toe.
Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg vervolgens de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Leg hierop een laag tomaten. Verdeel de buffelmozzarella over de tomaten.
Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.
Verdeel de pasta over de borden.