De noedels in dit gerecht heten glasnoedels. Normaal worden die gemaakt van tarwe maar de jouwe werden gemaakt van bonen. Dit gerecht is dus volledig glutenvrij! De groene currypasta brengt de soep op smaak en geeft, samen met de kokosmelk, een Oosterse toets aan het gerecht.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
75 ml
Lait de coco
20 g
Pâte de curry vert
1 pièce(s)
Crevettes
50 g
Nouilles de patate douce
75 g
Épinards
½ pièce(s)
Carotte
1 cs
Huile de tournesol
¾ pièce(s)
Bouillon de légumes
à votre goût
Poivre et sel
Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en snijd de peen in dunne plakken. Giet de kokosmelk in een kom en roer los met een vork.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk en het kokende water toe, verkruimel het bouillonlokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de glasnoedels.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Zet de soep terug op laag vuur, voeg de garnalen toe en laat, afgedekt, 3 minuten koken.
Kook ondertussen de glasnoedels 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en besprenkel de glasnoedels met de overige zonnebloemolie om kleven te voorkomen.
Scheur de spinazie klein, voeg toe aan de soep en laat al roerende slinken.
Verdeel de glasnoedels over de soepkommen, maar houd een klein gedeelte achter voor garnering. Schenk de soep erover en garneer met de overige glasnoedels.