Skip to main content
Oosterse noedelsoep
Oosterse noedelsoep

Oosterse noedelsoep

Met gepelde garnalen

3.7
(3,5 k)

De noedels in dit gerecht heten glasnoedels. Normaal worden die gemaakt van tarwe maar de jouwe werden gemaakt van bonen. Dit gerecht is dus volledig glutenvrij! De groene currypasta brengt de soep op smaak en geeft, samen met de kokosmelk, een Oosterse toets aan het gerecht.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Crustacés

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

75 ml

Lait de coco

20 g

Pâte de curry vert

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 pièce(s)

Crevettes

(Contient: Crustacés)

50 g

Nouilles de patate douce

75 g

Épinards

(Peut contenir: Céleri)

½ pièce(s)

Carotte

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

¾ pièce(s)

Bouillon de légumes

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)562 kcal
Énergie (kJ)2351 kJ
Graisses27 g
dont saturés13 g
Glucides59 g
Fibres7 g
Protéines16 g

Ustensiles

Bol
Couvercle
Grande casserole
Casserole avec couvercle
Mixeur plongeant

Instructions

Snijd de peen in dunne plakken.
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en snijd de peen in dunne plakken. Giet de kokosmelk in een kom en roer los met een vork.

Voeg de kokosmelk en het kokende water toe.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk en het kokende water toe, verkruimel het bouillonlokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de glasnoedels.

Voeg de garnalen toe.
4

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Zet de soep terug op laag vuur, voeg de garnalen toe en laat, afgedekt, 3 minuten koken.

5

Kook ondertussen de glasnoedels 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en besprenkel de glasnoedels met de overige zonnebloemolie om kleven te voorkomen.

6

Scheur de spinazie klein, voeg toe aan de soep en laat al roerende slinken.

Verdeel de glasnoedels over de soepkommen.
7

Verdeel de glasnoedels over de soepkommen, maar houd een klein gedeelte achter voor garnering. Schenk de soep erover en garneer met de overige glasnoedels.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes