Skip to main content
Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei
Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei

Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei

Met worteltjes en sperziebonen

3.7
(394)

Pilav is een gerecht dat veel wordt gegeten in het Midden-Oosten en is verwant aan Italiaanse risotto. Je verwerkt onder andere Parijse worteltjes door de pilav. Ondanks de naam komen deze worteltjes niet uit Parijs. Ze kregen deze naam omdat de worteltjes worden bewerkt met een parisienneboor!

Tags:
Sain
Allergènes:
Céleri
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

40 g

Lentilles vertes

½

Oignon

75 g

Carottes rondes de Paris

(Contient: Céleri)

75 g

Haricots verts

1 cc

Curcuma en poudre

40 g

Riz pandan

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

250 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2519 kJ
Énergie (kcal)602 kcal
Graisses11 g
dont saturés3 g
Glucides95 g
Fibres14 g
Protéines23 g

Instructions

1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten op middelmatig vuur koken. Giet af en laat uitlekken.

Halveer de Parijse worteltjes.
2

Bereid ondertussen de bouillon. Snipper de ui. Halveer de Parijse worteltjes. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.

Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, groene linzen, Parijse worteltjes en sperziebonen toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.

4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een ei.
5

Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een ei.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes