Skip to main content
Pikante auberginecurry met kruidige yoghurtsaus
Pikante auberginecurry met kruidige yoghurtsaus

Pikante auberginecurry met kruidige yoghurtsaus

met gele rijst, koriander en cashewnoten

Bruine rijst heeft een iets stevigere textuur en een meer nootachtige smaak dan witte rijst. Het bevat ook meer vezels en voedingsstoffen, waardoor het een gezondere keuze is!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Cashewnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Passata

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

½ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kJ)3546 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten85.2 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels15.9 g
Eiwitten18.3 g
Zout1.9 g
Potassium635.7 mg
Calcium58.5 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de aubergine in de lengte in de helft en daarna in halve maantjes van ongeveer 1/2 cm dik.

Rijst koken
2

Verhit een klontje boter in een pot op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook en de helft van de gemberpuree 1 minuut. Voeg de rijst, de helft van de gele currykruiden en 180 ml bouillon per persoon toe (zie Tip). Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren. 

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Bakken
3

Verhit ondertussen de sesamolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de overige gemberpuree, het witte gedeelte van de lente-ui en de rode peper 1 minuut in de sesamolie. Voeg de garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut verder. Voeg de aubergine en overige knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.

Yoghurtsaus maken
4

Haal het deksel van de sauteerpan en bak 3 - 4 minuten verder, of tot de aubergine goudbruin kleurt. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de koriander. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de yoghurt en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Curry afmaken
5

Snijd de tomaat in blokjes, voeg toe aan de groenten en bak 1 - 2 minuten. Voeg de kokosmelk, passata en de overige bouillon toe. Breng het geheel aan de kook, verlaag vervolgens het vuur tot middelmatig en laat 8 - 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de curry en voeg eventueel wat honing of suiker toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de gele rijst en curry in diepe borden. Serveer de yoghurtsaus erover en garneer met de cashewstukjes, het groene gedeelte van de lente-ui en de overige koriander. Knijp de overige limoen naar smaak uit boven de curry.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla