Skip to main content
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Pesce
Senf
Sesamzaad
Soja
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse dille

60 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Mangochutney

½ zakje(s)

Furikake

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Suiker

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2809 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten66.9 g
waarvan suikers14 g
Vezels7.5 g
Eiwitten25.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Kleine kom
Grand saladier
Koekenpan

Instructies

Wortel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de wortel 15 - 18 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. 

Rijst koken
2

Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de helft van de ui met de wittewijnazijn en de suiker. Breng op smaak met zout en zet apart.

Dressing maken
3

Snijd de dille fijn. Meng in een grote saladekom de extra vierge olijfolie, mosterd, dille en 1 tl mangochutney per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
4

Meng in een kleine kom de overige mangochutney met de sojasaus en sambal naar smaak. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg de zalm en de overige ui in de pan en bak de zalm 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en voeg de helft van het mango-sojasaus toe. Bak de zalm nog 1 minuut. Zorg ervoor dat de zalm volledig bedekt is met de mango-sojasaus.

Salade maken
5

Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en de wortel toe aan de grote saladekom en meng met de dressing. Roer de furikake en het pekelvocht van de ui door de rijst. 

Serveren
6

Verdeel de rijst en de salade over de borden. Leg de zalm met gebakken ui erop. Garneer met de ingelegde ui. Besprenkel met de overige mango-sojasaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes