Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
100 g
Emincés de rumsteak
1
Oignon
¼ cm
Gingembre frais
¼
Piment rouge
200 g
Champignons
¼
Mangue
85 g
Riz cargo
1 sachet(s)
Sauce soja
½ cs
Beurre
1 cs
Huile de tournesol
1 cc
Miel
1 cc
Vinaigre de vin blanc
à votre goût
Poivre et sel
Laat de kogelbiefstukreepjes op kamertemperatuur komen. Kook 250 ml water per persoon voor de zilvervliesrijst.
Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en bak de zilvervliesrijst met een snufje zout al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg als de rijst drooggekookt maar nog niet gaar is een extra scheutje water toe. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de kogelbiefstukreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, rusten.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak de broccoli, afgedekt, 7 minuten. Haal na 5 minuten de deksel van de pan en voeg de mango, sojasaus, honing en witte wijnazijn toe. Voeg als dat nodig is een extra scheutje water toe.
Voeg de kogelbiefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de boterrijst over de borden en serveer met de kogelbiefstuk en mango.