Skip to main content
Vegastoof met savooiekool
Vegastoof met savooiekool

Savooiekool kent diverse bereidingen: je kunt het koken, roerbakken of wokken, stoven, stomen en er soep van maken. In dit gerecht stoven we de savooiekool langere tijd op laag vuur, waardoor de ingrediënten langzaam garen. De smaken komen zo optimaal naar voren.

Tags:
Chef's Choice
Végé
Allergènes:
Gluten
Moutarde
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Fenouil

100 g

Pomme de terre à chair ferme

45 g

Orge perlé

(Contient: Gluten)

1 cc

Romarin séché

1 cc

Graines de moutarde jaune

(Contient: Moutarde)

25 g

Mélange de canneberges et raisins

1 pièce(s)

Feuille de laurier

150 g

Chou de Milan vert émincé

4 pincée

Ciboulette fraîche

(Peut contenir : Céleri)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

250 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)2515 kJ
Calories601 kcal
Graisses22 g
Graisses saturées17.7 g
Glucides85 g
Sucres30 g
Fibres alimentaires18 g
Protéines14 g
Sel2.4 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst en aardappelen. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
2

Was of schil de aardappelen (lady christl) en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 25 minuten. Kook de laatste 10 - 12 minuten de aardappelen mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad.
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad gedurende 3 minuten op middellaag vuur.

Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe.
4

Voeg de bouillon, de cranberry-rozijnenmix en het laurierblad toe. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe. Kook vervolgens, afgedekt, 15 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om, zodat de savooiekool kan slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd of knip de bieslook fijn.
5

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.

Garneer met de bieslook.
6

Haal voor serveren het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de crème fraîche en garneer met de bieslook.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes