Vegastoof met savooiekool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegastoof met savooiekool

Savooiekool kent diverse bereidingen: je kunt het koken, roerbakken of wokken, stoven, stomen en er soep van maken. In dit gerecht stoven we de savooiekool langere tijd op laag vuur, waardoor de ingrediënten langzaam garen. De smaken komen zo optimaal naar voren.

Tags:
Chef's Choice
Végé
Allergènes:
Gluten
Moutarde
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Fenouil

100 g

Pomme de terre à chair ferme

45 g

Orge perlé

(Contient Gluten)

1 cc

Romarin séché

1 cc

Graines de moutarde jaune

(Contient Moutarde)

25 g

Mélange de canneberges et raisins

1 pièce(s)

Feuille de laurier

150 g

Chou de Milan vert émincé

4 pincée

Ciboulette fraîche

(Peut contenir Céleri)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

250 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)2515 kJ
Énergie (kcal)601 kcal
Graisses22 g
dont saturés17.7 g
Glucides85 g
dont sucres30 g
Fibres18 g
Protéines14 g
Sel2.4 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst en aardappelen. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
2

Was of schil de aardappelen (lady christl) en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 25 minuten. Kook de laatste 10 - 12 minuten de aardappelen mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad.
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, venkel, rozemarijn en het mosterdzaad gedurende 3 minuten op middellaag vuur.

Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe.
4

Voeg de bouillon, de cranberry-rozijnenmix en het laurierblad toe. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe. Kook vervolgens, afgedekt, 15 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om, zodat de savooiekool kan slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd of knip de bieslook fijn.
5

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn.

Garneer met de bieslook.
6

Haal voor serveren het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de crème fraîche en garneer met de bieslook.