Skip to main content
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en soepstengels

3.9
(1 k)

Je garneert deze maaltijdsoep met verse dragon, een veelgebruikt kruid in de Franse keuken. Dit kruid smaakt een beetje naar drop of anijs. De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Omdat je ook parelcouscous toevoegt en zelf soepstengels maakt, wordt deze soep echt een stevige.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites
Fruits à coque
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

2 pièce(s)

Tomates prunes

½ pièce(s)

Poivron rouge

25 g

Abricots secs

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

6 leaves

Estragon frais

(Peut contenir : Céleri)

20 g

Noisettes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Graines de sésame, Arachides)

30 g

Couscous perlé

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

1 pièce(s)

Ciabatta complète

(Contient: Gluten, Soja, Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ pièce(s)

Bouillon de légumes

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)684 kcal
Énergie (kJ)2862 kJ
Graisses27 g
dont saturés4 g
Glucides84 g
Fibres16 g
Protéines18 g

Ustensiles

Four
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Grande casserole
Mixeur ou blender

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Hak de dragon en hazelnoten fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 200 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

3

Kook 100 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelcouscous en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak 6 – 8 minuten in de oven. Wrijf, als de broodjes iets afgekoeld zijn, in met de overige knoflook.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg daarna de parelcouscous toe aan de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de dragon en de hazelnoten en serveer met de knoflook-soepstengels.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes