Skip to main content
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen

4.0
(3,5 k)

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Dit wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.

Tags:
Riche en fibres
Sans arachides
Végé
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1

Gousse d'ail

2

Tomates prunes

½

Poivron rouge

25 g

Abricots secs

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

4 leaves

Estragon frais

(Peut contenir : Céleri)

45 g

Couscous perlé

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

1

Ciabatta complète

(Contient: Gluten, Soja, Lait (contient du lactose))

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½

Bouillon de légumes

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories653 kcal
Énergie (kJ)2732.2 kJ
Graisses27 g
Graisses saturées12 g
Glucides83 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines14 g

Ustensiles

Cuisinière
Couvercle
Grande poêle
Poêle
Mixeur plongeant
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.

Hak de dragon fijn
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Snijd of hak de dragon fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

4

Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Besprenkel de ciabatta met olijfolie
5

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Besprenkel op een bakplaat met bakpapier de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Voeg de parelcouscous toe
7

Voeg de parelcouscous toe aan de soep.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met de knoflook-soepstengels.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes