Tajine van linzen en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tajine van linzen en groenten

Tajine van linzen en groenten

met pitabroodjes, harissa en yoghurt

Tajines ontlenen hun naam aan de aardwerken stoofpot waarin ze worden bereid, en die vooral in de Marokkaanse en Tunesische keuken veel worden gebruikt. Heb je zo'n prachtige pot niet in huis? Gebruik bij dan een braadpan voor een soortgelijk resultaat.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

4 stuk(s)

Bosui

2 tl

Harissa

¾ tl

Gemalen komijnzaad

75 gram

Rode splitlinzen

12 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(Bevat Gluten)

50 ml

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels29 g
Eiwitten34 g
Zout5.9 g

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden, of maak bij stap 5 gebruik van een broodrooster. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Fruiten
2

Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de harissa (let op, pittig!) en komijn toe en bak nog 1 minuut.

Stoven
3

Voeg de tomaat, courgette, het witte en het grootste deel van het groene deel van de lente-ui en de linzen toe. Roer goed en schenk de bouillon in de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en kook nog 15 minuten, roer regelmatig door.

Munt snijden
4

Snijd ondertussen de muntblaadjes in smalle reepjes.

Pitabrood bakken
5

Besprenkel de pitabroodjes met wat water en bak ze 4 - 6 minuten in de oven of in een broodrooster.

Serveren
6

Verdeel de tajine van linzen en groenten over de borden. Garneer met de yoghurt, de munt en de overige lente-ui. Serveer samen met het volkoren pitabrood.