Skip to main content
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Deze curry heeft een zoete smaak!

4.2
(118)

Met eieren kun je alle kanten op. Bij dit gerecht kun je jouw spiegelei een twist geven door het ei, tijdens het bakken, te besprenkelen met een beetje sojasaus of ketjap. Ben je geen liefhebber van zacht eigeel? Maak dan een gekookt eitje of bak een omelet!

Allergenen:
Selderij
Mosterd
Ei
Pinda's
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½

Ui

½

Knoflookteen

¼

Rode peper

150 gram

Zoete aardappel

75 ml

Kokosmelk

2 tl

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

1

Ei

(Bevat: Ei)

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

12.5 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's)

1 el

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

Groentebouillon

¼ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)833 kcal
Energie (kJ)3485 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten107 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Grote pan
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen.

Roer de kokosmelk goed door
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bataat en currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de kokosmelk toe
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Hak de koriander fijn en hak de pinda’s grof.

Bak een spiegelei
6

Verhit, als de bataat bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak een spiegelei. Meerdere eieren kunnen naast elkaar in één koekenpan worden gebakken. Bestrooi met peper en zout.

Voeg de spinazie toe aan de bataat
7

Voeg de spinazie toe aan de bataat, laat slinken en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pinda’s en koriander, en serveer met het spiegelei
8

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry over de rijst. Voeg de Turkse yoghurt toe en garneer met de pinda’s en koriander. Serveer met het spiegelei.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders