
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
met tomatenroomsaus
SUPERSNEL
De citroen-knoflookgarnalen geven een frisse draai aan dit smaakvolle gerecht. Je zet deze pasta binnen 15 minuten op tafel!
Labels:
Snelle bereiding
Allergenen:
Schaaldieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
125 gram
Rode kerstomaten
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Kleine kom
•Hapjespan
Instructies

1
- Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spaghetti.
- Halveer de kerstomaten. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
- Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de kerstomaten, garnalen, knoflook en de helft van het citroensap toe en bak 1 - 2 minuten.

3
- Voeg de culinaire room toe aan de sauteerpan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven.
- Laat de saus 1 minuut al roerend indikken.
- Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Verdeel de spaghetti met de saus over diepe borden. Strooi de rucola eroverheen en besprenkel met het overige citroensap.
- Garneer met de overige citroenpartjes.