Skip to main content
Pangasiusfilet met bieslooksaus
Pangasiusfilet met bieslooksaus

Pangasiusfilet met bieslooksaus

met gebakken patatjes en wortel uit de oven

Pangasius is een vis afkomstig uit Zuidoost-Azië. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kabeljauw en schelvis, en het is een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

⅔ stuk(s)

Gele wortel

200 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische volle yoghurt

⅓ stuk(s)

Citroen

100 gram

Pangasiusfilet

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2466 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten56.1 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels14.8 g
Eiwitten24.8 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in lange dunne staafjes van 1 cm dik. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 

Weetje: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Wortel roosteren
3

Meng in een grote kom de wortelstaafjes met de tijm en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelstaafjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Tip: De oventijd van de wortel kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de bieslook en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in 6 partjes.

Vis bakken
5

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslooksaus en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan de pan en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de wortels en patatjes over de borden. Leg de vis ernaast en serveer met de bieslooksaus en de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Preirolletjes met ham en kaassaus uit de oven

Preirolletjes met ham en kaassaus uit de oven

met aardappelpuree
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, prei en bleekselderij
Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

Braziliaanse visstoof met rijst en kokosmelk

geïnspireerd op moqueca
Gehaktbrood met mozzarella en saus van ui

Gehaktbrood met mozzarella en saus van ui

met zelfgemaakte frietjes en sperziebonen
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselder en tomaat
Traybake met zalm in hoisinsaus

Traybake met zalm in hoisinsaus

met courgette, wortel en ovenrijst
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde tomaten
Wildzwijnburger met saus van pikante uienchutney

Wildzwijnburger met saus van pikante uienchutney

met zoete aardappel-wortelpuree, rucola en veldsla
Duitse biefstuk met saus van ui

Duitse biefstuk met saus van ui

met sperziebonensalade en frietjes
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met prei, courgette en verse dille
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Linguine met knoflookscampi's en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookscampi's en venkel-tomatensaus

met puntpaprika en basilicum
Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

met gebakken kerstomaten
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas
Kapsalon met vegetarische döner kebab

Kapsalon met vegetarische döner kebab

met ovenfrietjes, salade en knoflookmayonaise
Mini-hamburgers met chili-mayonaise

Mini-hamburgers met chili-mayonaise

met paprika, zoetzure koolsalade en frietjes
Kipfilet in roomsaus met spinazie en wortel

Kipfilet in roomsaus met spinazie en wortel

met gebakken patatjes met oregano
Betoverende varkenshaas

Betoverende varkenshaas

met geroosterde pompoen, aardappelpuree en magische kruiden
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes