Skip to main content
Zomers broodje tonijnsalade
Zomers broodje tonijnsalade

Zomers broodje tonijnsalade

met spiegelei, volkoren ciabatta en salade

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergenen:
Pesce
Egg
Gerste
Avoine
Rye
Sesamzaad
Soja
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 blik(ken)

Tonijn in olie

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ei

40 gram

Mesclun

25 gram

Gesneden ui

75 gram

Paprikareepjes

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3607 kJ
Vetten60.7 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten37.2 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels9.5 g
Eiwitten36.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de verse bladpeterselie en bieslook fijn.
  • Snijd de tomaat in partjes en de paprikareepjes in kleine stukjes.
  • Laat de tonijn uitlekken.
Tonijnsalade maken
2
  • Meng in een kom de tonijn uit blik, de helft van de verse kruiden, de paprika, de ui en de mayonaise (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer het broodje en bak 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan een paar minuten in een pan.

Salade maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak 2 spiegeleieren per persoon.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl mosterd en de overige verse kruiden.
  • Houd wat mesclun apart om de broodjes te beleggen en voeg de overige mesclun en de tomatenpartjes toe aan de saladekom. Schep goed om.
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden en beleg iedere helft met de achtergehouden mesclun en de tonijnsalade.
  • Leg de spiegeleieren erop en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pasta pesto met zalmfilet

Pasta pesto met zalmfilet

met oventomaatjes en courgette
Macaroni met ham- en kaassaus

Macaroni met ham- en kaassaus

met twee kazen en een frisse salade
Burrito met kipgehakt en ei

Burrito met kipgehakt en ei

met avocado, tomaat en cheddar
Gekruide rundsburger op een Turks broodje

Gekruide rundsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki
Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

met spinaziepuree, tomaat en verse kruiden
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei

Halve paprika's gevuld met orzo, kaas en prei

met een frisse salade
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes
Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

Vegan platbrood met aubergine en tahinpesto

met zoete aardappel en granaatappelpitjes
Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

met spitskool, wortel en een zachtgekookt eitje
Tomatenrijst met vegetarische balletjes

Tomatenrijst met vegetarische balletjes

met paprika, feta en verse oregano
Quesadilla's met rundergehakt en mais

Quesadilla's met rundergehakt en mais

met avocadodip en tomatensalsa
Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

met ham, omelet en pittige zoetzure komkommer
Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

met paprika en tomaat
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

met frisse salade met aardappelblokjes
Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof

Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof

met aardappel, gedroogde abrikozen en amandelschaafsel
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

met een frisse radijsjessalade met spekjes en walnoot

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes