Skip to main content
Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla
Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten

3.5
(4,3 k)

De warmgerookte makreel is gevangen in de Noordelijke Noordzee en wordt eerst in een pekelbad geplaatst en vervolgens gerookt. Dit betekent dat de vis door het zout gaart en alleen nog gerookt wordt voor de rokerige smaak. Je leest hier meer over op ons blog!

Allergènes:
Gluten
Poisson

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1

Gousse d'ail

200 g

Mini-tomates roma

4 leaves

Sauge fraîche

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

90 g

Penne complètes

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

75 g

Maquereau fumé

(Contient: Poisson)

40 g

Mâche

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

½ cc

Cassonade

1 cs

Vinaigre balsamique noir

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories778 kcal
Énergie (kJ)3255 kJ
Graisses6 g
Graisses saturées37 g
Glucides74 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines31 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Poêle à bords hauts
Fourchette
Assiette

Instructions

Halveer de romatomaten
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de romatomaten doormidden en de snijd of hak de salie fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de salie toe
4

Verhit ondertussen de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de romatomaten en salie toe en roerbak 4 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de makreel toe
5

Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel met een vork in stukjes. Voeg de penne en ¾ van de makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Maak een dressing van de overige balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Scheur de veldsla klein en verdeel de penne en veldsla over de borden. Besprenkel de veldsla met de dressing. Garneer het gerecht met de overige makreel en de zonnebloempitten.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes