Skip to main content
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Snelle en smaakvolle Oosterse maaltijd met malse varkenshaas

3.8
(3,1 k)

Deze snelle wokschotel zet je in een handomdraai op tafel. De varkenshaasreepjes hoef je niet lang te bakken. De varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug bevindt. Het middelste gedeelte van deze spier wordt als het lekkerste beschouwd, en wordt vaak rosé gebakken en geserveerd.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

1

Gousse d'ail

125 g

Champignons

120 g

Dés de filet de porc

70 g

Nouilles

(Contient: Gluten)

75 g

Pois mange-tout

1.5 sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

½ cs

Vinaigre de vin blanc

1 cc

Miel

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)591 kcal
Énergie (kJ)2472.7 kJ
Graisses13 g
dont saturés2 g
Glucides76 g
Fibres8 g
Protéines38 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Poêle

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon voor de noedels in een pan met deksel.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de varkenshaasreepjes met de helft van de gember en de helft van de knoflook 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de ui, rode peper, overige knoflook en overige gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de varkenshaasreepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
6

Voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe aan de champignons en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut. Voeg de varkensaasreepjes, inclusief het bakvocht toe, en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes