La recette de l'amour ? Un dîner en 3 services que vous pouvez concocter avec romantisme en un rien de temps. Réchauffez une soupe fraîche, cuisinez un somptueux plat principal et enfin, glissez deux irrésistibles cœurs fondants au chocolat dans le four. Le coup de foudre sera au rendez-vous !
Le menu: Entrée : Soupe fraîche de poivrons jaunes Plat principal : Risotto aux crevettes et à la courgette Dessert : Cœur fondant au chocolat
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
1 pièce(s)
Oignon
⅔ sachet(s)
Galanga
150 g
Riz pour risotto
1 pièce(s)
Courgette
250 g
Tomates cerises rouges
1 pièce(s)
Citron
10 g
Aneth et persil frisé frais
80 g
Mélange de salades: épinards, roquette et cardes rouges
240 g
Crevettes
40 g
Pecorino râpé AOP
950 ml
Soupe de poivrons jaunes
(Contient: Lait (contient du lactose))
2 pièce(s)
Demi-baguette Woutkorn
(Contient: Seigle, Blé , Orge Peut contenir: Soja, Lupin, Gluten, Fruits à coque, Graines de sésame, Lait (contient du lactose))
1 paquet(s)
Fondants au chocolat
(Contient: Lait (contient du lactose), Blé , Soja, Gluten, Œuf Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame)
à votre convenance
Poivre et sel
2 cs
Huile d'olive
600 ml
Bouillon de légumes à faible teneur en sel
1 cc
Sucre
1 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cs
Beurre [végétal]
Bereid de bouillon voor de risotto. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de laos, ui en de helft van de knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
Conseil: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook en courgette 5 minuten.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers de citroen. Snijd de dille en krulpeterselie, los van elkaar, fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 tl suiker, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de slamix en de cherrytomaten door de dressing en garneer met de dille.
Roer de courgette, pecorino en garnalen door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 minuten.
Verdeel de risotto over diepe kommen en garneer met peterselie. Serveer met de salade en het overige citroensap.
Je zet deze verse soep met brood in een handomdraai op tafel. Bak de demi-baguettes 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Giet de soep in een pan en verwarm al roerend tot het kookpunt.
Voor een snelle bereiding haal je de coeur fondant uit zijn transparante zakje, verwijder de kanten van de cup lichtjes van het gebakje en verwarm gedurende 20 seconden op 800 watt in de microgolf. Voor een optimale bereiding, adviseert Bonne Maman de coeur fondant gedurende 10 minuten in een oven te verwarmen op 180°C.