Lasagne met pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met pompoen

Lasagne met pompoen

Met geitenkaas en walnoten

De pompoen in dit gerecht hebben we niet voorgesneden, zodat de pompoen zo lang mogelijk vers en lekker blijft. De verse lasagnebladen hebben als voordeel dat de lasagne minder lang in de oven moet dan bij gedroogde lasagnebladen. Houd je pompoen over? Lekker om te roerbakken in olie, samen met tomaat en spinazie.

Tags:
Végé
Allergènes:
Gluten
Œuf
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation45 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

¼ pièce(s)

Courge butternut

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 cc

Romarin séché

250 g

Passata de tomate

⅓ pièce(s)

Feuilles de lasagne fraîches

(Contient Gluten, Œuf)

50 g

Fromage de chèvre frais

(Contient Lait (contient du lactose))

10 g

Noix

(Contient Fruits à coque Peut contenir Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient Lait (contient du lactose))

1 cc

Vinaigre balsamique noir

1 cc

Sucre

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)591 kcal
Énergie (kJ)2473 kJ
Graisses24 g
dont saturés10 g
Glucides67 g
dont sucres0 g
Fibres10 g
Protéines22 g
Sel0 g

Ustensiles

Four
Casserole avec couvercle
Sauteuse
Wok
Plat à four

Instructions

Snijd de pompoen.
1

Verwarm de oven op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de flespompoen. Snijd de pompoen in plakken van maximaal een ½ cm dik.

2

Kook de pompoen, afgedekt, 7 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon voor de saus en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4

Smelt de helft van de boter roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de zwarte balsamicoazijn toe en roer door. Voeg de tomatenpassata, suiker en het achtergehouden kookvocht van de pompoen toe. Bestrooi met peper en zout en laat 1 minuut koken.

Maak de lasagne.
5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk goed aan. Verdeel een deel van de pompoen over de lasagnebladen en bestrooi met ¼ van de geitenkaas.

Strooi de walnoten en de overige geitenkaas over de lasagne.
6

Herhaal deze stappen tot bijna alle saus en pompoen gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en strooi de walnoten en de overige geitenkaas erover.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.