Skip to main content
Lasagne met pompoen

Lasagne met pompoen

Met geitenkaas en walnoten

3.5
(1,1 k)

De pompoen in dit gerecht hebben we niet voorgesneden, zodat de pompoen zo lang mogelijk vers en lekker blijft. De verse lasagnebladen hebben als voordeel dat de lasagne minder lang in de oven moet dan bij gedroogde lasagnebladen. Houd je pompoen over? Lekker om te roerbakken in olie, samen met tomaat en spinazie.

Tags:
Végé
Allergènes:
Gluten
Œuf
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation45 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

¼ pièce(s)

Courge butternut

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 cc

Romarin séché

250 g

Passata de tomate

⅓ pièce(s)

Feuilles de lasagne fraîches

(Contient: Gluten, Œuf)

50 g

Fromage de chèvre frais

(Contient: Lait (contient du lactose))

10 g

Noix

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Vinaigre balsamique noir

1 cc

Sucre

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories591 kcal
Énergie (kJ)2472.7 kJ
Graisses24 g
Graisses saturées10 g
Glucides67 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines22 g

Ustensiles

Cuisinière
Poêle avec couvercle
Cocotte
Wok
Plat allant au four

Instructions

Snijd de pompoen.
1

Verwarm de oven op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de flespompoen. Snijd de pompoen in plakken van maximaal een ½ cm dik.

2

Kook de pompoen, afgedekt, 7 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon voor de saus en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4

Smelt de helft van de boter roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de zwarte balsamicoazijn toe en roer door. Voeg de tomatenpassata, suiker en het achtergehouden kookvocht van de pompoen toe. Bestrooi met peper en zout en laat 1 minuut koken.

Maak de lasagne.
5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk goed aan. Verdeel een deel van de pompoen over de lasagnebladen en bestrooi met ¼ van de geitenkaas.

Strooi de walnoten en de overige geitenkaas over de lasagne.
6

Herhaal deze stappen tot bijna alle saus en pompoen gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en strooi de walnoten en de overige geitenkaas erover.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes