Skip to main content
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden

3.5
(332)

Voor dit herfstige gerecht gebruik je voorgesneden Hollandse bloemkool en aardappelen. De challenger aardappel staat bekend om zijn stevige smaak. Bloemkool wordt op traditionele wijze vaak gegeten met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een bal gehakt. Deze week pakken we het anders aan en maak je er een ovenschotel van.

Allergènes:
Fruits à coque
Anhydride sulfureux et sulfites
Céleri
Moutarde
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300

Pomme de terre à chair farineuse

½

Oignon

½

Gousse d'ail

125

Chou-fleur

½

Pomme

10

Noix de pécan

(Contient: Fruits à coque)

10

Raisins secs jaunes

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

1

Curry en poudre

(Contient: Céleri, Moutarde)

50

Tranches de Gouda Vieux

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2962 kJ
Calories708 kcal
Graisses29 g
Graisses saturées15 g
Glucides83 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines21 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Plat allant au four

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen.

2

Schil de aardappelen (challenger) en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Snijd de appel in stukjes.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de bloemkoolroosjes. Snijd de appel (goudreinet) in blokjes. Hak de pecannoten grof.

Bak de groenten.
4

Verhit ⅓ van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de currykruiden, bloemkool en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg in de laatste minuut de appel en rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Wrijf ondertussen een ovenschaal in met ⅓ van de roomboter.

6

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

Zet de ovenschaal in de oven.
7

Verdeel de bloemkool over de ovenschaal. Leg daarop een laag aardappelpuree en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

Verdeel de bloemkoolschotel over de borden.
8

Verdeel de bloemkoolschotel over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes