Skip to main content
Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en oude komijnekaas
Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en oude komijnekaas

Zomerse krieltjessalade met sinaasappel-oreganodressing en oude komijnekaas

Een frisse zomersalade met zoete gele tomaten

4.1
(158)

De sinaasappel is een van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas jus d’orange.” De pecannoten van Jan Gotjé geven dit gerecht een lekkere bite.

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

250 gram

Krieltjes

125 gram

Gele cherrytomaten

1

Bosui

½ takje(s)

Gedroogde oregano

¼

Handsinaasappel

50 gram

Komijnenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1

Mini-romaine sla

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)712 kcal
Energie (kJ)2979 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten60 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom
Staafmixer of blender

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de krieltjes.

2

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de krieltjes
3

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groenten fijn
4

Verwijder ondertussen de bittere kern van de romainesla en snijd of scheur de romainesla klein. Snijd de cherrytomaten doormidden en de lenteui in fijne ringen . Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pers het sap van de sinaasappel uit. Bewaar de romainesla, cherrytomaten en lenteui in een saladekom.

Maak een dressing
5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of staafmixer.

6

Voeg de krieltjes, dressing en komijnekaas toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Garneer de maaltijd met pecannoten
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders