Skip to main content
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

4.1
(32)

Radijs heeft een pittige smaak en kun je met schil eten. Houd je wat radijsjes over? Snijd deze dan in plakjes en gebruik dit als broodbeleg. Tip: om de falafelburgers stevig te krijgen is het belangrijk dat je het falafeldeeg goed en stevig kneedt.

Allergenen:
Gluten
Ei
Mosterd
Noten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Falafeldeeg

(Bevat: Gluten)

32.5 gram

Veldsla

5

Radijs

Komkommer

1 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

2

Volkoren pitabroodje

(Bevat: Gluten)

50 gram

Yoghurtsaus

(Bevat: Ei, Mosterd, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Mosterd

1 el

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)787 kcal
Energie (kJ)3293 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.

Kneed burgers van het falafeldeeg
2

Kneed het falafeldeeg en draai hiervan 2 ballen per persoon. Druk deze vervolgens plat tot burgers.

Snijd de radijs en komkommer in dunne plakken
3

Snijd of schaaf de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Meng alle vier in een saladekom.

Bak de falafelburgers
4

Verhit 4 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de falafelburgers 3 - 4 minuten aan elke kant bruin. Schud regelmatig met de pan om te voorkomen dat de falafelburgers aanbakken.

5

Besprenkel de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster of tot ze bruin zijn.

6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de salade.

Serveer met de salade en yoghurtsaus
7

Verdeel de pitabroodjes en falafelburgers over de borden. Serveer met de salade en yoghurtsaus.

Tip! Zijn de falafelburgers eerder klaar dan de pitabroodjes? Zet het vuur onder de falafel laag, dan blijven ze warm tot de rest klaar is.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders