Skip to main content
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox

4.2
(224)

Wist je dat sugarsnaps verse peulvruchten zijn die je, net als peultjes en sperziebonen, helemaal kunt eten? De zaden zitten nog in de peul en mede hierdoor hebben de sugarsnaps een zoete smaak! Houd jij van vissaus? Voeg dit dan naar smaak toe. Wees hierna wel voorzichtig met het toevoegen van sojasaus.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Rode ui

1

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼

Rode peper

½

Wortel

100 gram

Kippendijfilet

5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

75 gram

Sugarsnaps

1.5 zakje(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

65 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)606 kcal
Energie (kJ)2536 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten82 g
Vezels10 g
Eiwitten38 g

Benodigdheden

Mes
Grote pan
Pan

Instructies

Snijd de peen in dunne plakken
1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de peen in dunne plakken en de kipfilet in dunne repen.

Rooster het sesamzaad
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de sojasaus toe
3

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de kipfilet met peper en zout, 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, knoflook, rode peper en gember toe en bak 2 minuten. Voeg de peen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de sugarsnaps, sojasaus en bruine bastardsuiker toe en roerbak 5 minuten. Voeg, als het nodig is, een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

5

Voeg de noedels bij de kipfilet en groenten en verhit nog 1 minuut.

Garneer met sesamzaad en serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het geroosterde sesamzaad.

Tip! Heb je kokosolie of sesamolie in huis? Vervang de zonnebloemolie door een van deze oliën. Of heb je witte wijnazijn in huis? Voeg dan tegelijkertijd met de sojasaus ½ - 1 tl per persoon toe voor een heerlijk frisse smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders