Skip to main content
Duitse biefstuk met pittige bataatpuree

Duitse biefstuk met pittige bataatpuree

Met savooiekool

3.9
(1,9K)

Savooiekool is een van de oudste koolsoorten en heeft een flink formaat. Door de kool te roerbakken behoudt hij zijn smaak en structuur. Je maakt er een puree van bataat, aardappel en rode peper bij - een toegankelijke mix van zoet en pittig. Lekker met de sappige Duitse biefstuk.

Labels:
Caloriebewust
Unieke ingrediënten
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Savooiekool, gesneden

200 gram

Zoete aardappel

75 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Vetten19 g
waarvan verzadigd6.5 g
Vezels14 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en de aardappelen (melody). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Savooiekool roerbakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten. Voeg de savooiekool toe en roerbak 10 – 12 minuten, of tot de savooiekool begint te slinken maar nog wel knapperig is. Breng op smaak met peper en zout.

Bataat en aardappel koken
3

Schil ondertussen de bataat en de aardappelen en snijd beide in grove stukken. Kook de aardappelen en bataat 8 – 10 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Vlees bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant rondom bruin. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Puree maken
5

Stamp ondertussen de bataat en de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bataatpuree over de borden en garneer met het groen van de bosui en extra rode peper als je van pittig houdt. Serveer met de savooiekool en de Duitse biefstuk.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders