De Italiaanse conchiglie, op ambachtelijke wijze bereid door onze pastaboer Fulvio, is een pastasoort met een schelpvorm. Omdat de schelpjes van binnen hol zijn, blijft de saus er lekker goed in zitten. Het kipgehakt met Italiaanse kruiden en de frisse crème fraîche komen hierdoor extra goed tot hun recht.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½
Oignon
½
Gousse d'ail
125 g
Champignons
½
Poivron rouge
110 g
Poulet haché aux épices italiennes
90 g
Conchiglie
(Contient: Gluten Peut contenir: Soja, Œuf, Moutarde, Lupin)
1 cs
Crème fraîche bio
(Contient: Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de rode paprika klein.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het kipgehakt op middelhoog vuur 3 minuten.
Kook de conchiglie, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.
Voeg de ui en knoflook toe aan het kipgehakt en bak 2 minuten. Voeg de paprika en champignons toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden.
Tip! Heb je krulpeterselie of rode peper over? Snijd dan de gewenste hoeveelheid fijn en bak dit mee met de groenten en het gehakt. Als je nog mesclun over hebt van de parelgerst, dan kun je dit als als frisse salade bij de maaltijd serveren. Voeg dan nog ½ fungesneden sjalot, ½ tl overgebleven oregano en olijfolie en balsamicoazijn naar smaak toe aan de mesclun.