Skip to main content
Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood
Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

In dit recept maak je het knoflookbrood zelf

3.8
(9,6 k)

Voor deze frisse lentesoep zijn de Hollandse raapstelen speciaal voor HelloFresh gezaaid. Raapstelen zijn de bladeren van een jonge meiraap. Als je de raapstelen niet oogst, dan krijg je dus meirapen. Bekijk onze social-mediapagina’s voor een video waarin we stap voor stap uitleggen hoe je dit gerecht moet maken!

Allergènes:
Gluten
Soja
Lait (contient du lactose)
Œuf

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Graines de tournesol

(Peut contenir: Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

100 g

Pomme de terre

150 g

Navet

1

Oignon

1

Gousse d'ail

50 g

Pousses de navet

85 g

Ciabatta complète

(Contient: Gluten, Soja, Lait (contient du lactose))

25 g

Fromage de chèvre râpé

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cs

Huile d'olive

¾ cube

Bouillon de légumes

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)571 kcal
Énergie (kJ)2389.1 kJ
Graisses26 g
dont saturés12 g
Glucides59 g
Fibres10 g
Protéines20 g

Ustensiles

Four
Casserole
Mixeur plongeant

Instructions

1

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Kook 400 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd meirapen en raapstelen
3

Schil of was ondertussen de aardappelen (doré) grondig. Schil de meiraap en snijd de aardappelen en meiraap klein. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de wortels van de raapstelen en was de raapstelen grondig.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappel en meiraap toe, zet het vuur hoger en bak 2 minuten. Voeg de raapstelen en 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Snijd in het ciabattabrood
5

Meng ondertussen de roomboter met de overige knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de ciabatta op een aantal plekken tot 1/3 in en smeer de inkepingen in met de knoflookboter. Bak de ciabatta 9 - 10 minuten in de oven.

Haal de soep van het vuur en pureer
6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg naar wens extra water toe om de soep vloeibaarder te maken en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met kruidenkaas en zonnebloempitten
7

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de kruidenkaas en zonnebloempitten. Serveer met het knoflookbrood.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes