Skip to main content
Preisoep met zalm en kamutbroodje
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten

3.8
(368)

Dit is een goed gevulde maaltijdsoep, waar je een speciaal broodje van kamut bij serveert. De zalm is afkomstig van Fish Tales. Dit bedrijf gelooft in duurzame visserij en wil, net als wij, ervoor zorgen dat we kunnen blijven genieten van al het moois dat de zee geeft!

Allergenen:
Ei
Gluten
Mosterd
Sesamzaad
Soja
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Ui

1

Knoflookteen

150 gram

Kruimige aardappelen

½

Prei

7.5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

87.5 gram

Champignons

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1

Kamutbrood

(Bevat: Ei, Gluten, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ blik(ken)

Zalmfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½

Visbouillonblokje

(Bevat: Vis)

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2251 kJ
Energie (kcal)538 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten56 g
Vezels14 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Bakplaat
Staafmixer of blender

Instructies

Snijd de prei in fijne ringen
1

Verwarm de oven voor op 190 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de aardappelen (eigenheimer) en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de prei in fijne ringen.

2

Verhit de helft van de roomboter in een soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de aardappelen en prei toe, bestrooi met peper en zout en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk 250 ml kokend water per persoon in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de soep, afgedekt, 15 minuten op middelmatig vuur.

Rooster de pijnboompitten
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Snijd ondertussen de champignons in plakken en hak de bladpeterselie fijn. Bak het kamutbrood 6 – 8 minuten in de oven.

5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan en bak de champignons met de overige knoflook en de helft van de bladpeterselie 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender
6

Haal de soep van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Voeg eventueel het achtergehouden water toe om de soep vloeibaarder te maken.

Garneer de soep met de pijnboompitten en achtergehouden bladpeterselie
7

Laat de zalm uitlekken en verdeel de zalm over soepborden. Schenk de soep over de zalm en verdeel de gebakken champignons over de borden. Garneer de soep met de pijnboompitten, achtergehouden bladpeterselie en eventueel met olijfolie naar smaak. Serveer de soep met het kamutbroodje.

Tip! Je kunt de soep zo vloeibaar maken als je zelf wilt. Dit doe je door meer water of bouillon toe te voegen als de soep te stevig vindt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders