Skip to main content
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

4.2
(278)

De shiitake, wat je uitspreekt als sjie-ie-taake, is een paddenstoel uit de Japanse keuken. De kruidige smaak van de shiitake combineert goed met de zoete smaak van kokosrasp. Kokosrasp wordt gemaakt van het vruchtvlees van een rijpe kokosnoot en bevat veel gezonde voedingsstoffen.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Selderij
Gluten
Soja
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Rode ui

¼

Verse gember

¼

Rode peper

75 gram

Shiitake

(Bevat: Selderij)

150 gram

Choisam

65 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

1.5 zakje(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

1.5 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Kokosrasp

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's)

Zelf toevoegen

¼ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Bruine suiker

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)604 kcal
Energie (kJ)2527.1 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten79 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Bord

Instructies

Snijd de shitake klein
1

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

Spoel de noedels af onder koud water
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de shitake en choisam
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de shiitake en choisam toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

4

Hak ondertussen de koriander grof.

5

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe en verhit 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Ganeer het gerecht en serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, achtergehouden pinda’s en achtergehouden kokosrasp.

Tip! Om ervoor te zorgen dat de shiitake zijn smaak niet verliest, kun je deze het beste schoonmaken met keukenpapier. Deze paddenstoelensoort is al vrij schoon, dus je hoeft niet hard te poetsen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders