Skip to main content
Lauwwarme pasta-auberginesalade
Lauwwarme pasta-auberginesalade

Lauwwarme pasta-auberginesalade

Een mediterraans recept met pijnboompitten

3.4
(558)

Wat is baba anousche? Dit is een auberginepasta van op houtskool gegrilde verse aubergine en romige mayonaise. Ook is er rode peper aan toegevoegd voor wat extra pit. Houd je nog baba anousche over? Het is ook lekker als broodbeleg! Of verdun het met olijfolie, azijn en water. Zo heb je direct een dressing.

Allergenen:
Gluten
Ei
Noten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

7.5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½

Rode ui

¼

Aubergine

1

Mini-romatomaten

90 gram

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

32.5 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

⅓ stuk(s)

Baba Ganousch

(Bevat: Ei, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)601 kcal
Energie (kJ)2515 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten79 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Kom
Bord

Instructies

Bak de pijnboompitten zonder olie
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de casarecce. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijde de groenten klein
2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de aubergine en romatomaat klein.

3

Kook de casarecce, afgedekt, 9 minuten. Giet daarna af en meng met de extra vierge olijfolie in een saladekom.

Voeg de aubergine bij de rode ui
4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aubergine toe, bestrooi met peper en zout en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de romatomaat toe.

5

Scheur ondertussen de rucola klein en meng de baba anousche goed met de casarecce.

6

Voeg de groenten toe aan de casarecce en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de rucola toe.

Ganeer met de pijnboompitten en serveer
7

Verdeel de pasta-auberginesalade over de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Tip! Heb je rucola over? Maak een rucolapesto en garneer hiermee de maaltijd: scheur de rucola klein en snijd of pers een ¼ knoflookteen per persoon fijn. Pureer de rucola samen met de knoflook, 2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 el water per persoon, peper en zout met een staafmixer of blender tot een grove pesto.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders