Skip to main content
Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Een winterse variant op de klassieke Italiaanse lasagne

4.0
(1,5 k)

Provolone is een van onze favoriete kazen. Deze Italiaanse kaas is gemaakt van koemelk en rijpt minimaal 30 dagen. Provolone is vol van smaak en smelt lekker snel. Iets anders: wortels zijn er in verschillende soorten en maten. Nieuwsgierig naar het verschil van peen tot peen? Lees verder op ons blog.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Œuf
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

1

Gousse d'ail

½

Fenouil

Carotte

250 g

Passata de tomate

1.5 cc

Origan séché

0.3

Feuilles de lasagne

(Contient: Gluten, Œuf)

50 g

Mini-copeaux de provolone

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

50 ml

Bouillon de légumes

½

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories632 kcal
Énergie (kJ)2644 kJ
Graisses10 g
Graisses saturées17 g
Glucides66 g
Fibres alimentaires13 g
Protéines25 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de kern van de venkel en snijd in kleine blokjes. Rasp of snijd de peen fijn.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de peen toe en roerbak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de tomatenpassata, bouillon en oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten of tot de saus zachtjes kookt.

5

Vet een ovenschaal in met roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

6

Eindig de lasagne met een laagje saus en de provolone.

7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes