Skip to main content
Lasagne met tomaten-groentesaus

Lasagne met tomaten-groentesaus

en verse geitenkaas

3.8
(602)

Een geit geeft net zoals schapen en koeien melk. Geitenmelk kun je drinken, maar het is maar kort houdbaar. Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, wordt er van geitenmelk vaak geitenkaas gemaakt. Dit heeft een volle smaak en is goed smeerbaar. Ook lekker voor op de boterham dus!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation45 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

½

Gousse d'ail

½

Aubergine

100 g

Champignons

250 g

Passata de tomate

1 cc

Origan séché

50 g

Fromage de chèvre frais

(Contient: Lait (contient du lactose))

⅓ paquet(s)

Feuilles de lasagne fraîches

(Contient: Gluten, Œuf)

Ingrédients à avoir chez soi

50 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2548 kJ
Calories609 kcal
Graisses24 g
Graisses saturées14 g
Glucides66 g
Fibres alimentaires13 g
Protéines25 g

Ustensiles

Cuisinière
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Plat allant au four

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de aubergine.
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokje van maximaal een ½ cm. Snijd de champignons in plakjes.

3

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine en champignons toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de tomatenpassata.
4

Voeg de tomatenpassata, bouillon en de oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten. Voeg op het laatste moment ⅓ van de geitenkaas toe en roer goed door tot een saus.

Wissel saus af met lasagnebladen.
5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

6

Eindig de lasagne met een laagje saus. Verdeel de overige geitenkaas over de lasagne.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes