Kun je deze maaltijd in het zonnetje opeten? Dan waan je jezelf misschien wel in Griekenland! Haal het vakantiegevoel in huis door deze gyros met komkommer en labne. Een fris-kruidig gerecht met koolrabi. Wist je trouwens dat je niet de kool zelf eet, maar de knolvormige wortel?
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
300 g
Pomme de terre à chair ferme
½ pièce(s)
Chou-rave
1 pièce(s)
Tomates prunes
120 g
Gyros de poulet
1 cc
Thym frais
⅓ pièce(s)
Concombre
30 g
Lebné
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de wok of hapjespan.
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een halve cm. Snijd de pruimtomaat klein.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 12 minuten.
Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.
Voeg vervolgens de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in plakjes. Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en komkommer.