Skip to main content
Frisse krieltjessalade met tonijn en bietjes
Frisse krieltjessalade met tonijn en bietjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en bietjes

met appel en dragon

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Pesce
Senf
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Appel

⅓ head

Botersla

½ blik(ken)

Tonijn in water

5 gram

Verse dragon en bieslook

25 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2671 kJ
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels12.3 g
Eiwitten20.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Pan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Bietjes koken
1

Breng water aan de kook in een ruime steelpan voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de rode biet in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Krieltjes koken
2

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Giet daarna af. Spoel de krieltjes met koud water zodat ze afkoelen.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Snijden
3

Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm. Was de botersla en snijd in repen. Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met peper en zout. Haal de dragonblaadjes van de takjes en snijd de dragonblaadjes en de bieslook fijn (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van dragon? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.

Saladedressing maken
4

Maak in een kleine kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de rode biet, appel, botersla, krieltjes en tonijn toe aan een saladekom. Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de overige dressing en de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide patatjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Teriyaki kipburger

Teriyaki kipburger

met patatjes en frisse salade
Tonijnsalade à la tonnato

Tonijnsalade à la tonnato

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Fusion taco's met varkensgehakt en honing-gemberdressing

Fusion taco's met varkensgehakt en honing-gemberdressing

met gefrituurde uitjes, sesammayonaise en salade
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pikante patatjes
Cottage pie met kaas, curry en bieslook

Cottage pie met kaas, curry en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Boekoeloekoeburger met krokant spek

Boekoeloekoeburger met krokant spek

met spiegelei, salade en aardappelwedges met truffelaroma
Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

met citroen, salie, patatjes en wortel
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en komkommer-appelsalade met pompoenpitten
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

met courgette en paprika
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade
Veggie nuggets met bietensalade

Veggie nuggets met bietensalade

met gebakken patatjes en uienchutney
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen
Mini-burgers met teriyakisaus

Mini-burgers met teriyakisaus

met patatjes en frisse salade
Steak met aardbei-balsamicosaus

Steak met aardbei-balsamicosaus

met knoflook-aardappelpuree en zuurkool met appel
Steak met koolrabi-appelsalade

Steak met koolrabi-appelsalade

met patatjes en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Risotto à la bolognese

Risotto à la bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

met tomatensaus, basilicum en patatjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uiensaus

Romige geitenkaas met uiensaus

met wortel-spinaziestoemp en pecannoten
Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel