En Inde, le mot dahl désigne aussi bien le plat que des légumineuses fendues.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
1.25 cm
Gingembre frais
1 pièce(s)
Carotte
½ sachet(s)
Curry en poudre
(Contient Céleri, Moutarde)
½
Concentré de tomate
90 ml
Lait de coco
25 g
Lentilles rouges fendues
(Peut contenir Gluten)
100 g
Épinards
65 g
Panir
(Contient Lait (contient du lactose))
½ pièce(s)
Pain naan aux herbes
(Contient Blé Peut contenir Lait (contient du lactose))
5 g
Coriandre fraîche
¼ pièce(s)
Citron vert
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
150 ml
Bouillon de légumes à faible teneur en sel
½ cs
Huile de tournesol
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 cm.
Conseil: Coupez bien la carotte en petits dés pour qu'elle cuise mieux.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, gember en de wortel 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los of schud het pakje flink zodat eventuele klontjes oplossen. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Voeg de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn. Roer halverwege door en voeg de spinazie toe. Voeg eventueel wat water toe als de dahl te droog wordt.
Conseil: Le saviez-vous ? De toutes les légumineuses, les lentilles sont les plus riches en fer. Elles sont aussi une bonne source de fibres, de protéines et autres minéraux, tels que le magnésium et le potassium. Ce dernier agit favorablement sur la pression artérielle.
Dep ondertussen de paneer droog met keukenpapier en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 - 6 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout. Leg op een bord met keukenpapier.
Conseil: Ne faites pas cuire le panir trop longtemps pour ne pas l’assécher.
Bak de naan 2 - 3 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd daarna de naan in punten. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit. Meng in een grote kom de koriander met het limoensap en roer de paneer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de paneer met dressing vlak voor serveren toe aan de dahl en verwarm kort zodat de paneer wat zachter en warm wordt. Verdeel de dahl over kommen en serveer met de naanpunten.