Skip to main content
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken

4.4
(1,1K)

Conchiglie is een pastasoort met een schelpvorm en staat daarom ook bekend als schelpjespasta. De pasta is hol van binnen en smaakt heerlijk met verschillende sauzen. Door de warme pasta wordt de veldsla zacht. Als je geen liefhebber van warme veldsla bent, kun je deze apart serveren met een beetje olijfolie en azijn.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

½

Knoflookteen

½

Venkel

½

Rode paprika

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ el

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)655 kcal
Energie (kJ)2740.5 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten78 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Grote pan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken. Snijd de paprika klein.

3

Kook de conchiglie, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Bak het kipgehakt
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt op middelhoog vuur in 3 minuten rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de venkel en paprika toe. Bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

5

Voeg de crème fraîche en de helft van de pecorino toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer het gerecht
6

Maak een bedje van veldsla op het bord en verdeel de pasta erover. Garneer met de overige pecorino.

Tip! Heb je venkel over? Dit is rauw ook erg lekker. Meng deze met wat overgebleven veldsla, olijfolie, honing, azijn, peper en zout in een saladekom als fris en knapperig bijgerecht.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders