Skip to main content
Vegetarische penne bolognese met linzen en pecorino
Vegetarische penne bolognese met linzen en pecorino

Vegetarische penne bolognese met linzen en pecorino

Met volkoren penne en pecorino uit Italië

3.9
(618)

Dit vegetarische gerecht is rijk aan eiwitten door het gebruik van zowel linzen als de Italiaanse schapenkaas pecorino. Linzen zijn ook rijk aan voedingsvezels, net als de Italiaanse volkoren penne. We laten graag zien dat een vegetarische variant op de bekende gehaktsaus uit Bologna net zo smakelijk is!

Labels:
Pasta
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Linzen

½

Ui

1

Knoflookteen

½

Aubergine

½

Wortel

½ tl

Gedroogde oregano

½ blik(ken)

Tomatenpuree

½ gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

50 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3008 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten95 g
Vezels21 g
Eiwitten37 g

Instructies

Kook de linzen
1

Meng de linzen met een snufje zout en 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.

2

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de penne.

Snijd de groenten
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en snijd de peen heel klein.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aubergine, peen, oregano en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn, suiker en peper naar smaak toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege extra water toe als de saus te droog wordt.

5

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Voeg de pecorino toe
6

Giet de linzen af en voeg de linzen en de helft van de pecorino toe aan de pastasaus. Breng op smaak met peper, zout en/of extra balsamicoazijn en verhit 1 minuut. Voeg daarna de penne toe.

Garneer de maaltijd
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders