Kipgyros met kruidige bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

met koolrabi, vadouvan en frisse labne

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Mosterd
•Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Ui

â…“ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

â…“ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

100 gram

Kipgyros

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)697 kcal
Energie (kJ)2918 kJ
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels16.7 g
Eiwitten37.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grove reepjes. Snipper de ui. 

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en bak 1 minuut al roerend. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Koolrabi bakken
3

Verhit 1 el water per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en stoof de koolrabi, afgedekt, 3 - 5 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de koolrabi met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gyros 8 - 10 minuten al roerend. Haal daarna de pan van het vuur.

Mengen
5

Voeg de koolrabi met spinazie en honing, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.