Skip to main content
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten
Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten

Met tofureepjes, verse krulpeterselie en romatomaten

3.1
(112)

Za’atar is de naam van een smaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Het basisingrediënt is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Wij hebben onze eigen twist aan de za’atar gegeven en gebruiken ook kruiden en specerijen zoals basilicum, paprikapoeder, cayennepeper en komijn.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Noten
Gluten
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

15 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

150 gram

Flespompoen

1

Mini-romatomaten

1

Turkse groene peper

1.5 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

60 gram

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

½ pak(ken)

Tofu

(Bevat: Soja)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2602.4 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten56 g
Vezels21 g
Eiwitten23 g

Benodigdheden

Mes
Grote pan
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon en hak de hazelnoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de pompoen in stukken
3

Snijd ondertussen de pompoen in blokjes van een ½ cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd de romatomaten en Turkse peper klein. Hak de krulpeterselie fijn.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en bak de tofureepjes 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng ondertussen de bulgur met de bouillon in een pan met deksel en kook de bulgur, afgedekt, in 8 – 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Bak de groenten in een wok
6

Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur, voeg de pompoen en eventueel extra olijfolie toe en bak 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg als het nodig is extra water toe om aanbakken te voorkomen. Voeg halverwege de tomaat, Turkse peper en de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tofu bij de groenten
7

Voeg de za’atar bij de groenten en verhit nog 1 minuut. Voeg extra water toe aan de pan, als het te droog wordt. Voeg de bulgur en tofu toe en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de hazelnoten en overige krulpeterselie.

Tip! Heb je kikkererwten over van de salade met gegrilde courgette? Je kunt deze op het laatste moment toevoegen aan de groenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders