Skip to main content
Lauwwarme kipsalade
Lauwwarme kipsalade

Lauwwarme kipsalade

Met appel en knolselderij

3.4
(3,5 k)

De kipfiletreepjes zijn voorgekruid met baharatkruiden. Dit is een mix van kruiden uit de Midden-Oosterse keuken, zoals kaneel, kardemom en nootmuskaat. Je combineert de kip met knolselderij, deze week afkomstig uit Duitsland. We hebben deze vezelrijke groente alvast voorgesneden, zodat jij minder lang in de keuken hoeft te staan.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Céleri
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre à chair ferme

200 g

Céleri-rave

(Contient: Céleri)

⅓ pièce(s)

Pomme

100 g

Émincés de filet de poulet marinade Baharat

10 g

Noix de pécan

(Contient: Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cc

Moutarde

½ cc

Vinaigre balsamique blanc

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2958 kJ
Énergie (kcal)707 kcal
Graisses28 g
dont saturés4 g
Glucides74 g
Fibres17 g
Protéines31 g

Ustensiles

Sauteuse avec couvercle
Wok avec couvercle
Casserole avec couvercle
Poêle

Instructions

Snijd de aardappelen.
1

Schil de aardappelen (nicola), snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Kook de knolselderij.
2

Zorg dat de knolselderij net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 5 minuten op middelmatig vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel (elstar) en snijd in even grote blokjes als de knolselderij. Maak een dressing van de mosterd, witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg de knolselderij toe en bak 2 minuten mee.

Roer de dressing door de kip met knolselderij.
5

Haal de koekenpan van het vuur en roer de appel en dressing door de kip met knolselderij. Breng verder op smaak met peper en zout.

Verkruimel de pecannoten over het gerecht.
6

Verdeel de kip-knolselderijsalade en gebakken aardappelen over de borden. Verkruimel de pecannoten over het gerecht.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes