Feta uit de oven met orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met geroosterde paprika en groentedip

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geroosterde groentendip

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)565 kcal
Energie (kJ)2366 kJ
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten66.2 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels8.9 g
Eiwitten21.7 g
Zout3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker.
  • Snijd de paprika eerst in smalle repen en vervolgens door de helft.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Laat de feta heel. Besmeer elke fetaplak met 1/2 el geroosterde groentedip per persoon.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Ovenschaal vullen
2
  • Voeg de gesneden paprika en courgette toe aan een ovenschaal.
  • Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Leg de hele feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de feta goed zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven (zie Tip). Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog.
  • Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of laat het bouillonblokje achterwege.

Serveren
4
  • Giet de orzo af indien nodig en meng in de ovenschotel met de feta en groenten.
  • Meng de overige geroosterde groentedip door het geheel.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.