Skip to main content
Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix
Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

De rode ui, bataat en paprika rooster je in de oven

3.5
(3,6 k)

In dit gerecht komen smaken van verschillende werelddelen mooi bij elkaar. De Hollandse scholfilet (heb je het verhaal van visser Han al op ons blog gelezen? Een aanrader!) combineert goed met de volkoren couscous uit de Marokkaanse keuken. De gemalen kurkuma geeft het een uitgesproken smaak en een gele kleur.

Tags:
Riche en protéines
Riche en fibres
Recettes one-pot
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Poisson

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

¼

Oignon rouge

200 g

Patate douce

1

Poivron

85 g

Semoule complète

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Moutarde, Soja)

½ cc

Curcuma en poudre

1

Filet de plie

(Contient: Poisson)

20 g

Mélange de raisins et de graines

(Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

1.5 cs

Huile d'olive

175 ml

Bouillon de légumes

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories805 kcal
Énergie (kJ)3368 kJ
Graisses23 g
Graisses saturées4 g
Glucides111 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines34 g

Ustensiles

Cuisinière
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Couvercle
Bol
Fourchette
Poêle à bords hauts
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snipper de rode ui. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de puntpaprika klein.

Besprenkel met olijfolie
3

Leg de rode ui, bataat en puntpaprika op een bakplaat met bakpapier. Meng goed en besprenkel met ⅔ van de olijfolie, peper en zout. Bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.

4

Bereid ondertussen de bouillon. Meng de couscous met de kurkuma in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.

Bak de scholfilet
5

Verhit, zodra de groenten 20 minuten in de oven staan, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de scholfilet 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de groenten toe aan de couscous
6

Voeg de geroosterde groenten en de helft van de rozijnen-pittenmix toe aan de saladekom met couscous.

Verdeeel de rozijnen-pittenmix over het gerecht, eet smakelijk!
7

Verdeel de couscous over de borden en serveer met de scholfilet. Verdeel de overige rozijnen-pittenmix over de couscous.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes