topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appel-perencrumble

Appel-perencrumble

Met havermout en hazelnoten

Niks lekkerder op een druilerige winteravond dan een hartverwarmende fruitcrumble! De kruimels op dit zoete dessert met peer en appel maak je van havermout en hazelnoten, dat maakt het lekker knapperig.

Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Appel

30 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

50 gram

Havermout

(Bevat Gluten)

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Bruine suiker

4 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

½ el

Fijne kristalsuiker

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3502 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers45.6 g
Vezels8 g
Eiwitten9 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Steelpan
Kom
Ovenschaal
Garde

Instructies

1
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peer en de appel en verwijder het klokhuis. Snijd beide in blokjes. Verhit een steelpan op middelhoog vuur en voeg de peer en appel en 1/2 tl lichtbruine suiker per persoon toe. Laat op middellaag vuur 5 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig door.

2
2

Snijd ondertussen de roomboter in blokjes. Hak de hazelnoten grof. Meng in een kom de havermout, de hazelnoten, de overige lichtbruine suiker, de bloem en een snuf zout. Voeg de roomboter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot grove kruimels.

3
3

Verdeel de peer en appel over de bodem van een ovenschaaltje. Bestrooi met het havermengsel en bak 15 - 20 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin is. Controleer tussendoor of de crumble niet te donker wordt.

4
4

Voeg de slagroom en de kristalsuiker toe aan een kom en klop luchtig met een garde of mixer. Verdeel de crumble over de kommen en garneer met de slagroom