Een derde van de Belgische ouders geeft aan dat hun kind groente laten eten een grote uitdaging is. Als het gaat om nieuwe dingen uitproberen, scoren rauwkost (25%) en gekookte groente (23%) het hoogst, gevolgd door vis (22%) en schaal- en schelpdieren (20%). Fruit (15%) en vlees (13%) worden wel gesmaakt aan de Belgische eettafel. We zien dat kinderen tot 5 jaar het meest openstaan om nieuwe smaken te ontdekken, en daarna pas weer rond hun 10e, 15e en 20e jaar. Wees er dus vroeg bij als je je kind genoeg groente wilt laten eten!
Uit het onderzoek van HelloFresh blijkt niet alleen dat we te weinig groente eten, we eten ook te veel junkfood. Bijna de helft van de Belgen eet minstens 1x per week junkfood en een kwart gaat om de week naar de frituur. Jongeren tussen de 16 en 24 staan op kop met bijna twee keer per week. Hoe ouder we worden, hoe verstandiger we eten, want zodra we de 55 voorbij zijn, eten we nog maar een keer om de twee weken junkfood. Dit verschilt ook per regio. Zo gaan Walen bijna twee keer zo vaak naar de frituur (6,5x per maand) dan de Vlamingen (3,5x per maand), wordt in Bergen het frietvet bijna twee keer per week aangezet, en in Brugge niet eens een keer per week.