Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette

Romige pasta met kipgehaktballetjes, postelein en witte courgette

Avec du pourpier et de la courgette blanche

Postelein is erg gezond, maar in Nederland niet een hele bekende groente. Postelein is fris, een beetje pittig en lichtzuur van smaak. Rauw is het stevig en knapperig. Wanneer je het warm bereidt wordt het zachter van textuur. Het is daarnaast makkelijk te combineren met allerlei smaken.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Knoflookteen

½

Witte courgette

1

Verse kervel

1.5

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

75

Postelein

110

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

90

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

3

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

½

Wittewijnazijn

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)792 kcal
Energie (kJ)3314 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels6 g
Eiwitten1 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Voorbereiding
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni. Snijd of pers de knoflook fijn, snijd de courgette in halve plakken. Ris de kruiden van de takjes en hak alleen de blaadjes fijn. Snijd de kontjes van de postelein en was de postelein wanneer er nog aarde op zit. Scheur of snijd de postelein door de helft.

Balletjes draaien
2

Draai per persoon 6 gehaktballetjes van het kipgehakt. Kneed hierbij goed het gehakt en draai balletjes zonder scheuren, om breken tijdens het bakken te voorkomen (zie tip).

Rigatoni koken
3

Kook de rigatoni in de pan met deksel, afgedekt 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgehaktballetjes met de knoflook in 4 - 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de courgette toe en roerbak nog 4 minuten.

Op smaak brengen
5

Meng ondertussen de postelein, 1 el crème fraiche per persoon en de witte wijnazijn door de rigatoni. Voeg eventueel 1 el kookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de overige crème fraîche door de kipgehaktballetjes en breng ook deze op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de kipgehaktballetjes in romige saus. Bestrooi met de verse kruiden en extra vierge olijfolie naar smaak.