Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

met spekreepjes, pecorino en verse kruiden

Asperges zijn gevoelig voor uitdrogen. Witte asperges kun je daarom het beste bewaren in een vochtige afwasdoek in de koelkast. Dan zijn ze tot 3 dagen lang houdbaar.

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

250 gram

Witte asperges

100 gram

Spekreepjes

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3894 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten38.8 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan
Garde
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een grote pot voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 1 - 2 cm van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges vervolgens in 5 gelijke stukken. Kook de asperges 7 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn (zie Tip).

Tip: De gaartijd van asperges hangt af van de dikte van de asperges. Check de asperges daarom tussentijds en kook ze eventueel korter/langer.

Snijden
2

Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Schep de asperges uit de pot en bewaar apart. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon en bewaar apart. Voeg een snuif zout toe aan de pot en breng het water opnieuw aan de kook voor de pasta.

Roux maken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van het achtergehouden kookvocht van de asperges toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen. 

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus maken
4

Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Zet het vuur van de saus uit en roer de kruidenroomkaas, de asperges en de helft van de pecorino erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Spekreepjes bakken
5

Kook ondertussen de verse pasta in 4 - 6 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en voeg de pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik blijft. Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de spekreepjes, de verse kruiden en de overige pecorino.

Weetje: Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.