De crumble op dit zoete dessert met peer en appel maak je van havermout en hazelnoten, die beide voor extra knapperigheid zorgen. Voor een verrassend smaakaccent voeg je verse rozemarijn toe. Je serveert er crème fraîche bij voor een frisse romigheid.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Peer
1 stuk(s)
Appel
1 takje(s)
Verse rozemarijn
30 gram
Hazelnoten
50 gram
Havermout
2 el
Biologische crème fraîche
2 el
Bloem
snufje
Zout
2 el
Bruine suiker
2 el
Roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peer (conference) en de appel (goudreinet), verwijder het klokhuis en snijd de peer en de appel in blokjes. Verhit een steelpan op middelhoog vuur en voeg de blokjes peer en appel en 1/2 tl van de bruine suiker per persoon toe. Zet het vuur middellaag en laat 5 minuten zachtjes stoven. Roer regelmatig door.
Ris ondertussen de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd de blaadjes fijn. Snijd de koude roomboter in blokjes. Hak de hazelnoten grof.
Meng in een kom de havermout, rozemarijn, hazelnoten, overige bruine suiker, bloem en een snuf zout. Voeg de blokjes roomboter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot grove kruimels.
Verdeel de peer en de appel over de bodem van een ovenschaaltje. Bestrooi met het havermengsel en bak de crumble 15 - 20 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin is. Verdeel over de kommen en garneer met de crème fraîche.