HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSesamrijst Met Sticky Paddenstoelen
topBanner
Sesamrijst met sticky paddenstoelen

Sesamrijst met sticky paddenstoelen

met taugé, zoetzure radijsjes en gember

Lees meer

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Lekker snelVeganCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Basmatirijst

1 bos(sen)

Radijs

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Sjalot

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

5 gram

Verse bieslook

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

50 gram

Taugé

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

½ zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Bloem

2 el

Bruine suiker

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2565 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels6 g
Eiwitten15 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Kom
Rasp
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Snijd de radijs in plakken en voeg toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren, schep af en toe om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de sjalot in fijne ringen. Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem. Hak de bieslook fijn.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten (zie Tip). Voeg de knoflook, gember, taugé en de sjalot toe en bak nog 2 minuten. Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is. Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.

4

Meng de rijst met de overige sesamolie, de helft van het sesamzaad en 1/2 zakje gomasio per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen en taugé erover. Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en de bieslook. Serveer met de zoetzure radijs.