Sesamrijst met sticky paddenstoelen
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Sesamrijst met sticky paddenstoelen

Sesamrijst met sticky paddenstoelen

met taugé, zoetzure radijsjes en gember

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Vegan
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ bosje(s)

Radijs

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Lente-ui

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

2.5 gram

Verse bieslook

20 ml

Sojasaus

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Sojascheuten

5 gram

Sesamzaad

¼ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 el

Bruine basterdsuiker

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

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Voedingswaarden

Energie (kcal)613 kcal
Energie (kJ)2565 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.6 g
Eiwitten15 g
Zout1 g

Benodigdheden

Saladekom
Pan met deksel
Kom
Rasp
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Préparer les radis à  l'aigre-douce
1

Portez une bonne quantité d'eau à ébullition dans la casserole et faites-y cuire le riz basmati 12 à 15 minutes à couvert. Égouttez-le et réservez-le sans couvercle. Salez et poivrez. Dans le saladier, mélangez 1 cs de vinaigre de vin blanc et 1 cc de sucre par personne. Coupez les radis en rondelles et ajoutez-les au saladier. Salez et poivrez. Laissez les saveurs s'imprégner jusqu'au service et remuez de temps en temps.

Couper
2

Émincez ou écrasez l'ail. Râpez finement le gingembre. Coupez l'échalote en fines rondelles. Dans le bol, mélangez les champignons prédécoupés à la farine. Ciselez la ciboulette.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Préparer les champignons laqués
3

Faites chauffer l'huile de tournesol dans le wok ou la sauteuse à feu moyen-vif. Ajoutez-y les champignons et faites-les cuire 5 minutes. Ajoutez l'ail, le gingembre, le taugé et l'échalote. Poursuivez la cuisson 2 minutes. Ajoutez 1 cs de cassonade par personne et remuez jusqu'à ce que le sucre ait fondu. Déglacez avec la sauce soja, 2 cs d'eau par personne et la moitié de l'huile de sésame. Remuez régulièrement jusqu'à ce que la sauce s'épaississe.

Tip: Gebruik een pan met anti-aanbaklaag. In het begin kunnen de paddenstoelen aan de bodem plakken. Roer alles weer goed los na het toevoegen van de sojasaus, sesamolie en het water.

Servir
4

Mélangez le riz au reste d'huile de sésame, à la moitié des graines de sésame et à 1/2 sachet de gomasio par personne. Salez et poivrez. Servez le riz dans des assiettes creuses et disposez les champignons et le taugé par-dessus. Garnissez de l'autre moitié des graines de sésame et de la ciboulette. Accompagnez des radis à l'aigre-douce.