Vegetarische volkoren quesadilla's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische volkoren quesadilla's

Vegetarische volkoren quesadilla's

met pico de gallo en chilimayonaise

Vandaag bereid je vegetarische quesadilla's. De verse koriander en de zoet-pikante chilisaus geven dit gerecht zoveel smaak, dat je het vlees niet zult missen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2857 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten39.9 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels14 g
Eiwitten24.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de ui fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Meng in een grote kom de courgette en paprika met per persoon: 3/4 tl gerookt paprikapoeder, 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Pico de gallo maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de groenten 4 - 5 minuten.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
  • Meng in een kom de tomaat, ui, koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de andere groenten.

Quesadilla's maken
3
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de helft van de tortilla's met de gebakken groenten, geraspte kaas en kruidenkaasblokjes.
  • Vouw de tortilla's dubbel en druk de quesadilla's goed aan.
  • Herhaal dit met alle tortilla's. Bak de quesadilla's 6 - 8 minuten bovenin de oven.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus.
  • Verdeel de quesadilla's over de borden.
  • Garneer met de eventuele overige limoenpartjes.
  • Serveer met de chilimayonaise en de pico de gallo.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!