Pizza met pompoencrème en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza met pompoencrème en groenten

Pizza met pompoencrème en groenten

Avec une salade de chou frisé

Voor dit gerecht maak je zelf een crème van pompoen. De crème wordt nog krachtiger van smaak door er een klein gedeelte van de kaas aan toe te voegen. Met de overige kaas kun je de groenten lekker garneren.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Pompoenblokjes

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Rode ui

40 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

25 gram

Gesneden boerenkool

15 gram

Olijf-kappertjesmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2335 kJ
Energie (kcal)558 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels20 g
Eiwitten8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Staafmixer of blender
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 400 ml water in een pan met deksel voor de pompoen. Kook de pompoenblokjes, zodra het water kookt, afgedekt, 5 - 6 minuten op middellaag vuur. Giet vervolgens af, maar bewaar een klein beetje van het kookvocht.

2

Snijd ondertussen de courgette in halve plakken en de rode ui in halve ringen.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de courgette, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur.

4

Meng ondertussen in een hoge kom met staafmixer of blender de pompoenblokjes met de helft van de oude kaas en 1 el kookvocht per persoon en pureer tot een crème. Breng op smaak met peper en zout.

5

Leg vervolgens de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de pompoencrème en de helft van de boerenkool. Leg hierop de courgetteplakken en rode ui en garneer met de overige oude kaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

6

Meng ondertussen in een saladekom de overige boerenkool, kappertjes en olijven, zwarte balsamicoazijn en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en serveer met de salade.