Pittige kalfsburger deluxe met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige kalfsburger deluxe met Mexicaanse twist

Pittige kalfsburger deluxe met Mexicaanse twist

met tomatensalsa, avocadodip en bietennacho's met jalapeño's

Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan deze luxe burger. Je belegt hem met avocadodip en je serveert hem met nacho's, mais en jalapeño's.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Maïs in blik

50 gram

Bieten-tortillachips

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

10 gram

Gesneden jalapeño's

25 gram

Geraspte belegen kaas

1 stuk(s)

Kalfsburger

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

40 gram

Avocadodip

2 stuk(s)

Turkse groene peper

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1012 kcal
Energie (kJ)4233 kJ
Vetten49.7 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels13.2 g
Eiwitten45.3 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Salsa maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Meng in een kom de tomatenblokjes en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
2

Meng in een kom de avocadodip met de helft van de zure room. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.

Nachoschotel maken
4

Leg de bieten-tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige rode ui, de Turkse groene peper en de helft van de jalapeño's over de chips. Garneer met de helft van de belegen kaas. Bak nog 4 minuten in de oven.

Let op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.

Kalfsburger bakken
5

Wrijf de kalfsburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige kaas over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.

Serveren
6

Snijd de bierbostelbroodjes open en leg op ieder broodje een burger. Beleg het broodje met een deel van de avocadodip, de tomatensalsa, Turkse groene peper en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, de overige tomatensalsa en avocadodip bij de burger.