
Pittige kalfsburger deluxe met Mexicaanse twist
met tomatensalsa, avocadodip en bietennacho's met jalapeño's
Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan deze luxe burger. Je belegt hem met avocadodip en je serveert hem met nacho's, mais en jalapeño's.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Maïs in blik
50 gram
Bieten-tortillachips
1 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
10 gram
Gesneden jalapeño's
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kalfsburger
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
40 gram
Avocadodip
2 stuk(s)
Turkse groene peper
Zelf toevoegen
½ el
Boter
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Meng in een kom de tomatenblokjes en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de avocadodip met de helft van de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.
Leg de bieten-tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige rode ui, de Turkse groene peper en de helft van de jalapeño's over de chips. Garneer met de helft van de belegen kaas. Bak nog 4 minuten in de oven.
Let op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.
Wrijf de kalfsburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige kaas over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.
Snijd de bierbostelbroodjes open en leg op ieder broodje een burger. Beleg het broodje met een deel van de avocadodip, de tomatensalsa, Turkse groene peper en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, de overige tomatensalsa en avocadodip bij de burger.